PELS VOLTANTS DEL CASTELL DE BURRIAC. LA CRÒNICA.


 

Burriac 2016 046

Durant la setmana ja s’intuïa que l’excursió seria un éxit, doncs fins ahir s’havien apuntat 24 persones, però aquest matí només 7 valents (La Marta, en Xavi, en Jordi Serra, el Jordi Sans, el Vicenç i el Toni) més en Julià que s’ha afegit a Argentona, hem confiat que els homes del temps s’equivocarien i que faria un sol espatarrant. I així ha sigut!!!

Malgrat semblar una ruta senzilla, aquesta circular de pocs menys de 9 quilòmetres, però amb més de 700 metres de desnivell positiu és força dura, doncs hi ha rampes que malgrat ser curtes, tenen uns percentatges importants i a més més, a diferents trams de l’itinerari, els corriols estan plens de xaragalls i pedra solta.

Faltaven pocs minuts per les nou, quan hem començat a caminar des de l’Avinguda dels Ferraters d’Argentona. Avui d’aperitiu teníem el Xaragall de la Cua Llarga amb les seves tres fonts, la que dóna nom al torrent, la de les Oliveres i la d’en Baló. Anàvem fem camí per terreny corrioler, vegetació exhuberant i les primeres rampes que ens feien esbufegar.

Una vegada retornats a una pista on la conversa era més fàcil, davant nostre es presentàven els Esqueis de la Feu i a partir d’aquí ens tornàvem a endinsar en un camí de bast i feiem via cap al Turó de Cirés. Combinant corriol i pista, planejant i pujant violentament hem arribat 

Burriac 2016 051

al turó on hem esmorzat. Ja portàvem mitja excursió i pràcticament no es veia ni un núvol. 

A continuació, corriols, torrents, aigua i pedra i tot xipotejant hem arribat a les envistes de Burriac. Foto de rigor i últims centenars de metres abans de començar l’ascensió al castell.  Durant la darrera pujada, hi ha hagut algun tram on hem hagut d’ajudar-nos de les mans i quan ja érem a punt d’assaltar el castell, hem entrat per la porta. Vistes espectaculars del Maresme, el Barcelonès i el Vallès amb Arc de Sant Martí inclós.

 

La baixada fins el coll de Burriac per pista,  i a partir d’aquí hem anat a buscar el torrent de Burriac per fer una mica de «barranquisme» i fer de turistes tot visitant i fotografiant la Font del Ferro, del Grup, de l’Esquirol, de l’Esquirolet i de les Sureres. Des de l’última font fins el cotxe nomès ens restàven uns 500 metres fins l’avinguda dels Ferraters, inici i final de la sortida d’avui.

El track: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12415719

D’aquí tres setmanes,  la Tibidabo – Vallromanes a peu.